Schiedam dierengemeente #1?

Schiedam is genomineerd voor meest diervriendelijke gemeente!

Stichting DierenLot heeft Schiedam genomineerd in de top 10 van meest diervriendelijke gemeentes van Nederland. Hiermee is Schiedam in de race om de meest diervriendelijke gemeente van Nederland te worden. Alleen deze nominatie is al een grote pluim voor de weg die Schiedam op het gebied van dierenwelzijn is ingeslagen.

Progressief Schiedam heeft zich vanaf de oprichting in 2009, ingezet voor dierenwelzijn in Schiedam. Dankzij de inzet van Progressief Schiedam is dierenwelzijn een integraal onderdeel geworden van het gemeentelijk beleid. Progressief Schiedam heeft dit tijdens de onderhandelingen vóór het vormen van het college laten opnemen in het coalitieakkoord.

PS wethouder Jeroen Ooijevaar is 1 van de weinige wethouders in Nederland die dierenwelzijn in zijn portefeuille heeft!

 Factievoorzitter Fans Hamerslag betoogde recent nog in de gemeenteraad: “er wonen meer dieren dan mensen in Schiedam. Doordat de menselijke beschaving de dieren verdrongen heeft, heeft de mensheid een grote verantwoordelijkheid naar dieren”.

Met deze nominatie komt de wens van PS uit. Dierenwelzijn heeft een prominente en zichtbare plek in het gemeentelijk beleid verkregen. Juist door dierenwelzijn te verbinden met andere beleidsterreinen ontstaat volle aandacht voor dierenwelzijn.


9 november wordt de uitslag bekend gemaakt. Wij wachten met spanning af!

https://www.dier.nu/nieuwsbericht/top-10-diervriendelijke-gemeente-2019-is-bekend