PS: Schiedam is van de Schiedammers!

SCHIEDAM – Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen stellen de partijen zich aan de lezer voor. Deze week: Frans Hamerslag van Progressief Schiedam.

Kunt u zich kort voorstellen?
Ik ben Frans Hamerslag, 43 jaar en woon in Schiedam Zuid. Ik ben getrouwd met Nanda, en samen hebben wij drie kinderen. Ik werk als Adviseur Personeel & Organisatie bij een grote zorgverlener. Ik geniet van een mooi boek, rij motor en luister graag naar muziek, bij voorkeur naar Marillion. Ik ben nu 4 jaar raadslid in Schiedam. Eerst voor de SP, maar toen ik merkte dat ik van die partij geen ruimte kreeg om Schiedam op onze manier echt beter te maken, richtte ik samen met anderen PS op.

Schiedam in 2014. Wat is er als het aan u ligt veranderd?
In 2014 heeft het gemeentebestuur laten zien dat zij weten dat Schiedam van de Schiedammers is. De gemeente is continu overleg met de Schiedammer. Schiedammers weten dat samenleven begint met naar elkaar luisteren, en de gemeente geeft het voorbeeld. Schiedam heeft in 2014 financieel magere jaren achter de rug. Echt nieuwe grootse dingen hebben we dan ook niet. Wel zijn de twee hoogwaardige sportparken ontwikkeld en Schiedam is weer een stuk veiliger en schoner geworden. Verkeersoverlast maar ook honden(poep)overlast is teruggedrongen. De aanpak van wijken en buurten is doorgegaan. Verpauperde woningen worden gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw. Schiedam zet zich nog meer in voor vergaande milieumaatregelen als optimaal fietsgebruik, LED verlichting, cradle to cradle en zonne-energie.

Waarom moet de Schiedammer juist op uw partij stemmen?
PS is een echte Schiedamse partij met ervaren mensen en nieuwe enthousiaste mensen. Geen onderwerpen uit den Haag die over Schiedam uitgestort worden maar onderwerpen die u en mij direct raken. PS werkt Samen met de Schiedammers aan Schiedam. Hiermee zet PS zich in voor en samen met buurt, straat en wijk, groepen, verenigingen en individuen. Of het nu gaat over het Ziekenhuis, parkeren, nieuwbouw, scholen of een jongerencentrum. Samen voor een beter Schiedam.

Uw ideale coalitie is……
Met het Motto “Samen voor Schiedam” kan PS met alle partijen samenwerken die Schiedam echt constructief verder willen helpen. Wetende dat financiële middelen beperkt zijn zullen we met elkaar moeten zoeken naar mogelijkheden in plaats van naar onmogelijkheden. Solidariteit moet echt tot uiting komen.

Bron: Stadsblad