Progressief Schiedam doet schenking aan voedselbank Voorschoten

Naar aanleiding van het declaratieschandaal in Schiedam is Progressief Schiedam (PS) in oktober 2012 een onderzoek gestart naar het declaratie gedrag van mevrouw Verver-Aartsen, haar opvolger in Voorschoten en haar voorganger in Schiedam. Dit om het declaratiegedrag in een breder perspectief te onderzoeken. PS heeft in beide gemeenten de declaraties opgevraagd via een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur).

De gemeente Schiedam heeft binnen de wettelijke termijn de declaraties geleverd. De gemeente Voorschoten daarentegen, heeft keer op keer niet of te laat gereageerd op de verzoeken van PS en heeft daardoor van de bestuursrechter een boete opgelegd gekregen. Deze boete is uitgekeerd aan PS. Omdat de boete uit gemeenschapsgeld van Voorschoten is betaald, is Progressief Schiedam van mening dat dit geld ook weer terug moest naar Voorschoten. PS heeft voor dit doel de voedselbank in Voorschoten benaderd. In overleg tussen PS en de voedselbank is er een boodschappenlijst opgesteld waarvan de goederen via de voedselbank worden uitgereikt aan hun cliënten, waarbij ook aan huishoudens met huisdieren gedacht is. Deze boodschappen zijn ingekocht bij een lokale ondernemer in Voorschoten.”

Maandag 30 juni heeft een delegatie van PS deze pakketten met een totale waarde van € 800,00 aangeboden aan de voedselbank.

Het geld is dan weer terug in Voorschoten, maar wel daar, waar PS vindt dat het geld hard nodig is: bij hen die regelmatig eten te weinig hebben voor hunzelf, en/of hun kinderen en/of dieren. Wat PS betreft kon dit geld geen betere bestemming krijgen. PS heeft er bewust voor gekozen om pas na de gemeenteraadsverkiezingen deze donatie aan te bieden. PS heeft nooit het doel voor ogen gehad om met de WOB-verzoeken te scoren, maar slechts om te onderzoeken.”