Persbericht Verkeerslichten

Progressief Schiedam blij met nieuwe verkeerslichten.

Locale politieke partij Progressief Schiedam is blij dat voetgangers en fietsers eindelijk meer positie krijgen bij de verkeerslichten aan de Churchillweg.
Nu de gemeente de verkeerslichten aan de Churchillweg gaat vervangen komt een lang gekoesterde wens van PS in vervulling; betere doorstroming voor fietsers en voetgangers.
“Al jarenlang zijn de huidige verkeerslichten ons een doorn in het oog”, aldus fractievoorzitter Frans Hamerslag. “Door de jaren heen hebben wij de verschillende verantwoordelijk wethouders laten zien dat de huidige verkeerslichtvoorzieningen slecht zijn voor de doorstroming van fietsers en voetgangers”. Februari dit jaar organiseerde PS nog samen met de fietsersbond een fietstocht voor de gemeenteraad en belangstellenden om aandacht te vragen voor fietsknelpunten in de stad.
Hamerslag: “De fiets is binnen de stad veelal een prima alternatief voor de auto. Dan moet echter de fietser wel lekker kunnen door fietsen. Het is wrang dat een milieuvriendelijk vervoermiddel als de fiets veel te vaak moet wachten op de auto”. Met de nieuwe verkeerslichtvoorziening is het de bedoeling dat er een betere afstemming voor auto, fiets en voetganger komt, zodat zowel auto’s als fietsers en voetgangers een betere doorstroming krijgen. Een groene golf voor zowel auto’s als voor fietsers!