MFA Nieuwland gaat niet door

Progressief Schiedam fractievoorzitter Frans Hamerslag is tevreden met de uitspraak van de minister van onderwijs dat de clustering van 3 scholen in de wijk Nieuwland niet door kan gaan.

Progressief Schiedam heeft als enige Schiedamse politieke partij in haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen opgenomen tegen deze clustering te zijn. Alle andere partijen omarmden het idee. Dat de plannen van deze clustering nu van de baan zijn, is volgens Hamerslag goed voor de scholen. Er is volgens de PS fractievoorzitter nu eindelijk een bindende uitspraak waarmee een eind komt aan de onzekerheid voor de scholen.

Hamerslag stelt wel dat het probleem daarmee niet opgelost is. Hamerslag: “De scholen staan te springen om goede huisvesting. Het is van groot belang dat het college zo snel mogelijk met plannen komt om tot vervanging van de huidige gebouwen te komen”. Wat Hamerslag betreft zitten de scholen al in het schooljaar 2011-2012 in hun nieuwe gebouwen. “De scholen hebben lang genoeg op de gemeente moeten wachten. Haast maar zorgvuldigheid is nu geboden.” Progressief Schiedam heeft vanaf het begin af aan gesteld zeker niet tegen een MFA als concept te zijn, maar wel tegen deze MFA met deze drie scholen onder één dak.