Laat weten dat je ook glasvezel wil via meer providers!

Alle inwoners van Schiedam kunnen keuzevrijheid afdwingen voor meerdere grote providers via glasvezel. Raadslid John Maris (PS) hoopt dat Schiedammers daar zelf wat in gaan betekenen. “Hoe meer Schiedammers zich melden bij de glasvezelexploitanten hoe groter de kans is dat dit netwerk wordt uitgebreid”, zegt Maris. Hij liet dit gisteravond weten in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. PS maakt zich sterk voor meer concurrentie tegenover aanbieder Caiway.

KPN inventariseert de belangstelling voor het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk (Reggefiber) via de site https://www.eindelijkglasvezel.nl/nederland/op-de-hoogte-houden . Groot voordeel van Reggefiber boven Caiway zou zijn dat de consument een abonnement kan afsluiten bij bekende namen als XS4ALL, Telfort en KPN (eigenaar van de andere twee). Caiway laat deze providers niet toe op hun netwerk.

In drie nieuwbouwprojecten in Schiedam komt het glasvezelnetwerk van KPN al beschikbaar. Het gaat om Park Harga, Schiedamse Meesters en De Nieuwe Wetenschappersbuurt.

(bron: Schiedamssnieuws.nl)