Honden willen lekker rennen in het Sterrenbos

Honden sterrenbos schiedam

Daar waar honden al jaren lang loslopen in het Sterrenbos, lijkt dat nu plotseling verboden te worden. Progressief Schiedam ontving hier alarmerende berichten over. Wij hebben gelijk informatie ingewonnen bij Progressief Schiedam wethouder Jeroen Ooijevaar en hem om verduidelijking gevraagd.

In de afgelopen 9 jaar mochten honden loslopen in een groot deel van het Sterrenbos en natuurlijk werd daar veel gebruik van gemaakt. Naar aanleiding van klachten uit de wijk over hondenpoep en loslopende honden is de gemeente gaan kijken naar hun eigen beleid. En daar uit blijkt, dat een deel van het zogenaamde losloopgebied, volgens het hondenbeleid 2010, helemaal geen losloopgebied is. in 2010 zijn losloopgebieden vastgesteld door de gemeenteraad en in kaart gebracht. De oude situatie is nu dus hersteld. Honden mogen in een deel van het Sterrenbos niet meer loslopen en er geldt een zogenaamde opruimplicht. Er is geen sprake van dat er nu een losloopgebied is afgenomen van de honden en hun eigenaren. De gemeente heeft ons toegezegd om voorlopig flexibel om te gaan met het beboeten. Er wordt nu eerst gewaarschuwd.

Maar hoe nu verder? Het Sterrenbos is een prachtige plek om met je loslopende hond te wandelen. Progressief Schiedam heeft bij hun wethouder aangedrongen op een spoedige herziening van het hondenbeleid in Schiedam. Het lijkt ons goed dat we het oude beleid uit 2010 onder de loop nemen en moderniseren. Onze speerpunten zijn:

-Meer losloopgebieden
-Wijs losloopgebieden aan waar wel een opruimplicht geldt
-Meer en betere hondentoiletten
-Verdere verlaging van de hondenbelasting

De wethouder heeft toegezegd het hondenbeleid te herzien en in de loop van dit jaar een nieuw hondenbeleid voor te leggen aan de gemeenteraad. Tot dan blijft het vastgestelde hondenbeleid 2010 van kracht.