Het Horecabeleid in Schiedam moet om!

De Brandersfeesten! Eindelijk! Dit weekend bruist het centrum van Schiedam weer! Wat een gezelligheid kan er toch in Schiedam zijn. Hoor eens al die bandjes, DJ’s en zangers enthousiast optreden! Mensen die gezellig wat drinken en van de muziek genieten.
Dat zou toch veel vaker moeten..? Als het aan Progressief Schiedam ligt in ieder geval wel!

 

Het Horecabeleid in Schiedam moet om!

Sinds twee jaar heeft Schiedam een nieuw horecabeleid. Kroegen mogen langer open, maar mogen minder vaak livemuziek in hun zaak hebben. Progressief Schiedam is van mening dat elke kroeg keuzevrijheid zou moeten hebben: Willen we langer open of willen we meer livemuziek?

Vooral in de zomermaanden levert livemuziek een bijdrage aan een levendig centrum. Met muziek trek je mensen naar de stad, die wellicht voor het optreden uit ergens wat eten. In de weekends overdag draagt livemuziek zeker bij aan het aantal bezoekers aan onze mooie binnenstad.

Stel je eens voor…. Op een zonnige zaterdagmiddag wandel je door de stad, pikt een terrasje, je geniet van een optreden, doet voor of na die tijd wat boodschappen en je gaat gezellig uit eten in de binnenstad. Dat zou ideaal zijn. Nu mag dat niet. Een kroeg mag maar beperkt livemuziek presenteren, in verband met geluidsoverlast. Progressief Schiedam wil weer een bruisende binnenstad, meer livemuziek en daarmee meer gezelligheid en dus meer bezoekers.

Dit weekend, tijdens de Brandersfeesten, zullen wij dit aan de stad laten weten door postkaarten te verspreiden onder de bezoekers. Op diverse plaatsen in de stad worden deze kaarten aangeboden en kun je in gesprek met leden van Progressief Schiedam.

Steunen jullie onze actie?
Like ons dan op Facebook of word lid van Progressief Schiedam!