Geld of bewoners? Sportpark Kethel

En weer luistert men meer naar het geld dan naar de bewoners…

Tijdens de afgelopen raadscommissie werd er vergaderd over de bebouwing op Sportpark Kethel. De gemeente begon goed door een klankbordgroep te laten vormen en deze regelmatig bij elkaar te laten komen. Deze KBG is na diverse vergaderingen en een breed overleg tot een mooi rapport gekomen. Enkele conclusies: Maximaal 80 woningen, geen gestapelde bouw (flats), zo veel mogelijk groen en water in tact houden en goede toegangswegen. PS staat volledig achter deze conclusies.

Tijdens de vergadering bleek het college en een meerderheid van de raad daar toch anders over te denken. Maximaal 110 woningen moet kunnen en 32 woningen in een flat moet ook kunnen. Over de toegangswegen moeten we nog maar eens nadenken…..

Er is maar 1 reden om veel meer woningen te willen bouwen op dat drassige stuk grond: er moet sport op het tunneldak komen. Men heeft tenslotte ooit ja gezegd tegen grote betonnen vleugens op het tunneldak en als daar geen sport plaats gaat vinden, kost dat Schiedam minimaal 8 miljoen. Geef dus je grond weg, luister niet naar de inwoners en laat een project-ontwikkelaar zo veel mogelijk woningen bouwen. Als tegenprestatie zal deze ontwikkelaar een deel van de sportvelden bouwen….

PS heeft tijdens de vergadering er voor gepleit dat de wethouder vooral goed moet luisteren naar de uitstekende ideeën van de inwoners van Schiedam en zich minder moet aantrekken van de eisen van de projectontwikkelaar.

A.s. donderdag komt dit stuk in de gemeenteraad aan de orde en PS vreest het ergste. Men zal weer voor het geld gaan en de Schiedammer negeren. Na de verkiezingen moet en kan dit anders!

John Maris