Frans Hamerslag Lijsttrekker PS

Frans Hamerslag gekozen als lijsttrekker Progressief Schiedam

Het bestuur van PS vindt het niet meer dan logisch dat Frans Hamerslag de lijsttrekker van PS is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Schiedam heeft behoefte aan een goede, brede stadspartij nu de landelijke politiek het zo laat afweten. In de afgelopen raadsperiode hebben Frans Hamerslag, Ingrid Coenradie, John Maris en sinds kort Rob Oosthof in de gemeenteraad en de raadscommissies bewezen dat PS de basis vormt voor die brede stadspartij. Links, progressief of liberaal, PS heeft het allemaal.

Tijdens de verkiezingen in 2010 was Frans Hamerslag ook lijsttrekker. Het bestuur en de leden zijn zeer tevreden over zijn optreden tijdens de campagne en zijn geluid namens PS in de Gemeenteraad. Toen Frans Hamerslag aangaf beschikbaar te zijn voor nog een periode was het bestuur er snel uit. De leden waren unaniem.

Wat Frans Hamerslag betreft groeit PS uit naar een brede stadspartij die in de eerste plaats denkt aan mensen en daarna aan geld. Zijn visie op de lokale politiek: “Luister naar Schiedammers, ga in debat met Schiedammers en neem dan besluiten en leg uit waarom deze besluiten worden genomen. Je bent tenslotte een gekozen volksvertegenwoordiger namens de Schiedammers.” Hij vervolgt: “PS zal er alles aan doen om te voorkomen dat miljoenenverspillende projecten, zoals we die in de afgelopen periode, voorbij hebben zien komen, worden opgestart.”

Rond november 2013 zal PS de volledige kieslijst presenteren.