Yorick Haan wordt burgemeester Vlieland

Wethouder Yorick Haan gaat Schiedam verlaten. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond maakte burgemeester Verver bekend, dat hij burgemeester wordt van de gemeente Vlieland.

Bijna gelijktijdig werd het nieuws ook op het Waddeneiland in een bijzondere vergadering van de gemeenteraad naar buiten gebracht. Het besluit om Haan te kiezen als burgemeester werd pas donderdagavond genomen. Volgens planning wordt de nieuwe burgemeester nog voor de gemeenteraadsverkiezingen (3 maart 2010) in februari 2010 door de gemeenteraad van Vlieland geïnstalleerd.

PS is er trots op dat Yorick unaniem is gekozen door de raad van Vlieland. We weten zeker dat ze een goede keus hebben gemaakt. Zij krijgen een burgemeester die oog heeft voor de mensen, midden in de samenleving staat en een goed bestuurder is gebleken. Wij feliciteren Yorick, Edith en de kinderen van harte en wensen hen heel veel succes, maar vooral plezier in Vlieland.

Het bestuur van PS heeft besloten om op dinsdag 22 december tijdens de algemene ledenvergadering een nieuwe lijsttrekker te kiezen.