Felicitaties aan Vlieland

Geachte leden van de gemeenteraad van de gemeente Vlieland, burgers van Vlieland,
Via deze weg wil ik u van harte feliciteren met uw voordracht van de heer Yorick Haan als burgemeester van uw mooie gemeente.
U heeft met Yorick Haan de keuze laten vallen op een zeer gedreven en ervaren politicus, een uitstekend bestuurder en een heel fijn persoon.
Een van de motto’s van Yorick Haan is: “het kan beter, het moet beter”. Dat dit voor Yorick Haan geen lege woorden zijn maar dat hij deze woorden ook in daden kan omzetten heeft hij in Schiedam binnen vele aandachtsgebieden laten zien. Zijn verdiensten voor de stad, de stadsregio maar ook voor de individuele inwoner van Schiedam zijn groot te noemen.
Wij vertrouwen er op dat Yorick met het zelfde elan veel zal betekenen voor Vlieland.
Hoewel wij beseffen dat het verlies voor Schiedam en onze partij Progressief Schiedam groot is, hebben wij alle begrip voor de keuze van Yorick. Wij gunnen hem samen met echtgenote Edith en hun drie kinderen deze belangrijke stap in hun leven en in zijn carrière en wij gunnen u  van harte “onze” Yorick. Wij spreken de wens en het vertrouwen uit dat “onze” Yorick spoedig ook “uw” Yorick zal zijn.
Namens Progressief Schiedam,
Frans Hamerslag
Fractievoorzitter Progressief Schiedam