Wist jij dat #1

Wist jij dat…

Gemeentebelangen Schiedam (GBS) en Leefbaar Schiedam niet mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018?

Beide partijen zien schijnbaar geen reden meer om mee te doen. En dat juist, waar in andere gemeenten in Nederland de lokale partijen tot wel 30% van de kiezers achter zich weet te scharen. In dat opzicht heel opvallend dat deze partijen afhaken.

Gemeentebelangen Schiedam wil niet meer mee doen als éénmanspartij, daar waar Leefbaar Schiedam het heeft over “het veranderende politieke klimaat” in Schiedam. Zij lijken daarmee te doelen op een eventuele deelname van de PVV aan de Schiedamse gemeenteraadsverkiezingen. Zij gooien bij voorbaat al de handdoek in de ring. Samen waren zij goed voor ruim 10% van de stemmen. Samen zijn zij bijna even groot als de grootste partij in Schiedam.

Wij, van Progressief Schiedam, vinden het bijzonder dat men nu al afhaakt. Wij zullen voor de 3e keer op rij wel mee doen met de verkiezingen. De Schiedammers verdienen tenslotte een stabiele lokale partij, die vooral denkt aan Schiedamse belangen, zonder dat de landelijke partij meekijkt en andere belangen influistert. Wij zullen de strijd met de PVV volop aangaan als zij wel mee doen.

Was jij van plan op een lokale partij te stemmen? Like dan Progressief Schiedam. Bekijk tot aan de verkiezingen onze standpunten en ons verkiezingsprogramma. Wellicht zijn wij hét lokale alternatief voor jou…..

Overweeg je om op een landelijke partij te stemmen, dan kun je ons natuurlijk ook liken. Wellicht dat je nog van gedachte kunt veranderen?