Wist je dat zelfs door “Bomen” de kloof tussen Schiedammers en de Politiek zichtbaar wordt?

In de afgelopen 5 jaar zijn er 7000 bomen gekapt in Schiedam en niet of in ieder geval niet voldoende, nieuwe bomen terug geplaatst. Diverse inwoners en bewonersorganisaties kwamen in opstand bij nog meer bomenkap.

Progressief Schiedam, GroenLinks Schiedam en Fractie Janssen hebben daarom een motie ingediend om het huidige beleid zo snel mogelijk aan te passen. Zodat er sneller en meer bomen terug geplaatst worden.Naast de indieners hebben Fractie Malkoc en GemeenteBelangen Schiedam vóór deze motie gestemd.

Alle andere fracties hebben tegen gestemd. En waarom? We moesten niet over ons graf regeren, of de volgende gemeenteraad moest dat maar regelen… Dat soort argumenten. Natuurlijk zagen zij ook dat er nu toch wel iets moest gebeuren, maar dan toch liever na de verkiezingen.

Dit lijkt op een partijpolitiek spelletje, waarbij van belang lijkt wie de motie heeft ingediend en op welk tijdstip. Nu zij tegen gestemd hebben, kunnen zij tijdens de verkiezingen gaan roepen dat bomen zo belangrijk zijn en dat er een nieuwe Bomennota moet komen… Dan kun je dus daarom op die partijen stemmen.

De herziening van de bomennota, versnelde en verbeterde herplant van bomen wordt daarmee 6 tot 12 maanden uitgesteld. Ongeveer een jaar vertraging op de verbetering van onze vervuilde lucht… en dat omdat er volgend jaar verkiezingen worden gehouden.

Hou je van bomen en wil je met bomen zo snel mogelijk de luchtkwaliteit verbeteren? Dan moet je dus NIET bij de volgende fracties zijn: SP – PvdA – VVD – CDA – CU/SGP – AOV – Leefbaar Schiedam – D66