Van socialist tot burgemeester

Blogbericht van Miguel Sloendregt:

Van socialist tot burgemeester

Yorick Haan, voormalig raadslid en wethouder voor de SP, wordt vanaf 15 februari burgemeester van Vlieland, lees ik in De Volkskrant.

Het is nu ruim een half jaar geleden dat wethouder Haan met vier raadsleden en drie bestuursleden uit de Schiedamse SP stapte.

Haan was niet zomaar iemand bij de SP, hij was persoonlijk assistent van partijsecretaris Tiny Kox (tegenwoordig fractievoorzitter Eerste Kamer) en was ook fractiemedewerker bij de Tweede Kamer. In 2002 was hij nog kandidaat voor de Tweede Kamer. Een uitgebreid artikel over zijn vertrek en de achtergronden daarvan kun je lezen op de website van VN.

De ‘groep’ Haan richtte Progressief Schiedam op, Haan bleef in functie. Alle raadsleden bleven zitten waar ze zaten en de SP had het nakijken.  PS lijkt niet veel problemen te hebben met de promotie van Haan, ze feliciteren hem hartelijk, zijn er trots op en wensen hem en zijn vrouw en kinderen veel plezier op Vlieland.

De tomaten moeten zeer zuur smaken bij de SP, besef ik me bij het lezen van dit nieuws. De partij is sinds 1974 vertegenwoordigd in gemeenteraden in het land en heeft nog nooit ergens een burgemeester gehad. En uitgerekend Haan wordt dat dan wel.

Ik surf naar de site van Vlieland, laat alle cijfers en feiten even op me inwerken en stuur een hele grote jaloerse glimlach naar Yorick Haan.

Bron: http://miguelsloendregt.web-log.nl/miguelsloendregt/2010/01/just-a-little-b.html