PS en GL willen biertegoed voor financiering Glazen Huis

foto: Silver Spoon

 

Progressief Schiedam en GroenLinks zien de kandidaatstelling voor het Glazen Huis 2016 helemaal zitten. GroenLinks raadslid Katinka de Rover: ‘Wat een geweldige kans om Schiedam op de kaart te krijgen. Die kans mogen wij niet laten schieten!’
De Rover hoopt ook dat het college nu serieus werk maakt van crowdfunding. Een horecaondernemer reageerde enthousiast op het voorstel voor een ‘biertegoed’ tijdens de vorige commissievergadering.
Dit zou, aldus De Rover, in de vorm van het welbekende proosjesmuntje kunnen: ‘Dat geld –gegarandeerde omzet- legt de horeca-ondernemer alvast in bij de gemeente om het glazen huis te financieren. Die weet dan dat er iemand voor vijftig euro drinken komt halen en kan daarmee veilig investeren in zijn producten’. En natuurlijk hoeven de consumpties geen bier te zijn: ook andere consumpties, met of zonder alcohol, kunnen met het biertegoed worden betaald.
Daaraan voegde zij toe: ‘Ook moet er de mogelijkheid bestaan dat wanneer je wat Proosjesmuntjes over hebt, je deze kan inleveren bij het Glazen Huis voor het goede doel. Want daar draait het namelijk om!’
Progressief Schiedam en GroenLinks zijn dan ook voorstander dat de gemeente samen met diverse vertegenwoordigers van de ondernemers in Schiedam mogelijkheden tot programmering en sponsoring bekijken.

De Rover over de locatie van het evenement: ‘Veel partijen willen liever een andere locatie dan het Doelenplein. Bij voorkeur een locatie in het centrum, zodat de binnenstad extra aandacht krijgt’.
Het Stadserf is genoemd, maar ook de Koemarkt zou een optie kunnen zijn.
‘Is de Koemarkt overwogen als locatie? Het is namelijk essentieel dat het centrum te zien is op TV en in social media. De aandacht daarvan moeten we niet onderschatten. Die is namelijk enorm!’ Progressief Schiedam en GroenLinks zijn dan ook benieuwd naar de technische mogelijkheden.

De Rover besloot haar betoog met een oproep aan de raad: ‘We hopen dat de overige partijen inzien hoe belangrijk het is om de toegestroomde mensen richting ons prachtige centrum te sturen. Progressief Schiedam en GroenLinks vragen aan het college deze keuzes mee te nemen in hun kandidaatstelling en zien het Glazenhuis zeer graag in Schiedam in 2016!’