Stamtafel met PS

OP 22 MEI DE 10E POLITIEKE STAMTAFEL IN SCHIEDAM, NU OOK MET PROGRESSIEF SCHIEDAM

De Schiedamse fracties van de VVD, D66 en GroenLinks organiseren iedere maand een Stamtafel in het Stadhuys op de markt. Vanaf de komende Stamtafel op zaterdag 22 mei gaat ook PS (Progressief Schiedam) daaraan meedoen. De fracties willen deze Stamtafel gebruiken om de Schiedammers ook op een andere manier te ontmoeten en zonder formele agenda gedachten en meningen uit wisselen over het wel en wee van Schiedam en hoe zaken aan te pakken.

Bij de voorgaande Stamtafels zijn vele Schiedammers aan de stamtafel aangeschoven. Zij hebben met de politiek gesproken over vrachtwagens die verkeersregels negeren, realisatie van oplaatpalen elektrische auto’s, geluidsoverlast en luchtvervuiling, tekort aan parkeerplekken. Alles is telkens zorgvuldig genoteerd en opgepakt.

Iedere 3e zaterdag van de maand zijn mensen van de VVD, D66 GroenLinks en Progressief Schiedam van 15.00 – 16.30 aanwezig in het ‘t Stadhuys, bij mooi weer op het terras, bij minder mooi weer binnen. Schiedammers kunnen ons dan spreken over zaken die zij onder onze aandacht willen brengen, en wij spreken over zaken waarover wij graag met Schiedammers van gedachten willen wisselen. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

De kwestie A4 Delft – Schiedam, de minister wil in 2011 starten met  – de aanleg van deze weg, en vanwege de crisis en herstelwet lijkt deze weg er nu ook echt te komen. De gemeenteraad lijkt de aanleg van de weg nu te accepteren.

De verplichte reclamebelasting voor ondernemers in het Centrum, waaruit publiek- en promotieactiviteiten in binnenstad – winkelgebied betaald kunnen worden,

Moet de gemeente in vanaf 2015 alleen maar duurzame bouw in Schiedam toestaan, als daardoor enerzijds het milieu minder belast wordt maar anderzijds het wel extra geld kost dat pas later wordt terug verdiend,

Het coalitieakkoord en het besluit om met meer dan 4 wethouders te gaan werken in Schiedam,

De erfpacht canon verhoging in de Woudhoek die volgens de gemeentelijke regels verhoogd wordt maar in sommige gevallen meer dan 100% is,

Natuurlijk ook andere kwesties of vraagstukken?

Het is een volstrekt informeel gebeuren, schuif aan, men kan vertellen wat men wil vertellen, wat mensen dwars zit, wat men wil weten, we spreken er over.

Wij zien u graag aan de 10e Stamtafel op zaterdag 22 mei in het oude Stadhuys van 15.00 tot 16.30 uur. Bij mooi weer ontmoeten we elkaar op het terras, bij minder mooi weer spreken wij elkaar binnen aan de bar.

Namens de VVD
Foort van Oosten

Namens D66
Marcel Houtkamp

Namens GroenLinks
Ed Gloudi

Namens Progressief Schiedam
Frans Hamerslag