Progressief Schiedam sponsor van het “Voedselbank Kerst Diner”

In Schiedam zijn relatief veel mensen afhankelijk van de voedselbank. Om deze mensen een extra hart onder de riem te steken rond de kerstdagen, vond op 16 december een diner plaats voor ruim 300 mensen in de Grote Kerk. Progressief Schiedam heeft 2 van de 35 tafels gesponsord. De overige tafels zijn gesponsord door o.a. het bedrijfsleven en bewonersverenigingen.

Cari Derichs (waarnemend bestuursvoorzitter) en Ingrid Coenradie (opvolgend raadslid) zijn, als genodigden, bij het diner aanwezig geweest. Zij kregen net als de andere bezoekers een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Onze burgemeester en enkele wethouders waren ook van de partij, zij hielpen om het eten uit te serveren. Een goed koor verzorgde een optreden met een aantal kerstliedjes. Na het toetje kregen alle aanwezige kinderen nog een kado en de volwassenen een zakje bon-bons.

Complimenten voor de voedselbank die het gesponsorde geld zo goed heeft besteed. Uiteraard hopen we van harte dat dit diner volgend jaar niet meer nodig zal zijn, maar als dat toch het geval is, zal Progressief Schiedam zeker weer mee doen.

Wij vonden het bijzonder jammer dat het duidelijk geen verkiezingstijd was. Progressief Schiedam was namelijk de enige politieke partij die heeft mee gedaan dit jaar. Een gemiste kans voor de andere partijen die het armoedebeleid zo hoog in het vaandel hebben staan.