Geen woningbouw op sportpark Thurlede!

Tijdens de Stadserf-presentatie van 9 juni 2020 over de nieuwe woonvisie kwam naar voren dat, hoewel het aantal woningen in de stad met maar liefst 6000 groeit, er geen woningbouw op sportpark Thurlede zal gaan plaatsvinden.

Deze ruimte is juist nodig voor Groen en Sport.

Progressief Schiedam hekelt al jaren de ideeën voor woningbouw in dat gebied. Mede hierdoor was er in eerder stadium al uitstel van het besluit tot woningbouw gekomen.

Wanneer deze woonvisie werkelijkheid wordt, betekent dit dat de sport -en recreatie verenigingen die daar gehuisvest zijn, te weten: Handbalvereniging DWS, Korfbalvereniging Nexus, Voetbalverenigingen Excelsior 20 en PPSC , en de Volkstuinvereniging Thurlede, na jaren van onzekerheid eindelijk weten waar zij aan toe zijn. Dit betekent vervolgens weer dat zij de nodige investeringen kunnen gaan doen in hun accommodaties.

Progressief Schiedam, die zich jaren lang heeft hard gemaakt voor behoud van het sport-en recreatiepark, is erg blij met dit resultaat. Een ander initiatief van Progressief Schiedam werd in dit kader ook al even voorzichtig aangetipt. Mogelijk ontstaat er dan ook wat ruimte voor Tiny Houses in dat gebied.