Jolie Hakkert en Dr. Johnny Love op lijst PS

Een opmerkelijk gezicht op de kandidatenlijst van Progressief Schiedam: op nummer 4 staat Jolie Hakkert, voorheen actief voor de CPN en Groen Links. Zij brengt ruime ervaring in op het culturele vlak en op maatschappelijk gebied. De altijd bewogen en betrokken Jolie Hakkert levert PS ongetwijfeld voorkeurstemmen op.

Op nummer 6 staat Edith Vervoort, die voorheen eveneens op de kandidatenlijst van GroenLinks stonds. Ook een verrassing is nummer 5: daar staat Raymond Timmers, voorzitter van Jong Geluid. Dat is een groep jongeren, die zich op allerlei manieren met de Schiedamse samenleving bezighoudt.

De meest onverwachte kandidaat van PS is Marcello Stewart alias Dr. Johnny Love. Hij was 4 jaar geleden lijsttrekker van de ChristenUnie in Schiedam. Hij trad nogal op de voorgrond, maar is na enkele cursussen minder luidruchtig geworden en wil bij PS niet op de voorgrond treden. Dat verklaart zijn bescheiden 9e plaats op de lijst.

De bovenste 3 plekken op de lijst zijn voor de zittende raadsleden: lijsttrekker Frans Hamerslag, Ingrid Coenradie-Maris en Wijbrand Boon. Op de lijst staan verder ex-Sp’ers Arina van Wijngaarden, Jan van de Geest en John Maris en minder bekende mensen die voorheen lid waren van de PvdA of andere partijen.

Bron: De Binnenkant januari 2010