Jongeren

Jongeren

Veel Jongeren die in Schiedam opgroeien, leven onder de armoedegrens. De vouchers, zeg maar een soort “tegoedbonnen” die nu beschikbaar gesteld worden door de gemeente voor deze groep moeten beschikbaar blijven. Iedereen moet mee kunnen doen!

Nederland is Waterland. Wij vinden dat elk kind moet leren zwemmen. Wat Progressief Schiedam betreft, wordt het schoolzwemmen opnieuw ingevoerd.

Schiedam heeft behoefte aan maatschappelijke groei. Delft en Rotterdam hebben universiteiten en kennen woningnood. Progressief Schiedam roept al jaren dat studenten een aanwinst zouden kunnen zijn voor Schiedam. Langzaam maar zeker zien wij dat andere partijen dit idee overnemen en zien wij dat er ontwikkelingen zijn dat Studenten hier kunnen komen wonen. Dat is mooi, maar ook hier moeten we op blijven inzetten.

Progressief Schiedam vindt jongerenparticipatie ook van groot belang. Wij hebben een gemeenteraad. 35 zetels met ouderen. We hebben al een kindergemeenteraad. Wat wij nog missen is een jongerenraad van middelbare scholieren.

PS zet in op:

  • Vouchers voor jongeren die onder de armoedegrens leven,  te gebruiken voor bv computers en sporten
  • Woningen voor studenten die in omliggende gemeenten studeren [TU Delft, Erasmus]
  • Schoolzwemmen voor elke basisschoolleerling die nog geen zwemdiploma heeft.
  • Jongerenraad [middelbaar onderwijs]