Stadseconomie

Stadseconomie

Schiedam ligt  ingeklemd tussen Rotterdam en Vlaardingen, de A4, de A20 en de Nieuwe Waterweg. Deze geografisch bijzondere ligging biedt  Schiedam  kansen maar ook uitdagingen waar industrie, recreatie en woongebieden dicht op elkaar liggen. Duurzaamheid is de afgelopen periode dan ook een belangrijk punt geweest voor PS.

In de afgelopen periode heeft PS ervoor gezorgd dat nieuwbouwprojecten in Schiedam een meer duurzame basis kennen en dat er in deze nieuwe wijken vrije  provider keuze is op het glasvezelnetwerk. Maar als het aan Progressief Schiedam ligt,  liggen er nog veel meer kansen.

De bereikbaarheid van Schiedam via de A20, A4 en de intercitystatus van het station maakt onze stad tot een hoogwaardig woon- werkgebied. Dit willen wij koesteren, maar hier ook een uitdaging aan meegeven. Schiedam moet verduurzamen en snel!

Ook de historische binnenstad maakt Schiedam een unieke stad binnen onze regio. Ondernemen moet hier worden gestimuleerd maar er mag niet vastgehouden worden aan de illusie van een sterk winkelgebied. Een combinatie van wonen, horeca, cultuur en winkelen vormt hier de toekomst. Verstandig en duurzaam investeren dus.

De komende vier jaar kan en moet het stads economisch beleid dan ook beter!

  • Stimuleer bedrijven om te verduurzamen en trek duurzame organisaties aan
  • Daag bedrijven uit op het gebied van duurzaamheid, en biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen
  • Verander de functie van de binnenstad door cultuur, wonen, horeca en winkels in te zetten, mede tbv toerisme. Stadsmarketing speelt hierbij een belangrijke rol
  • Meer aandacht voor wijkinitiatieven met een duurzaam karakter
  • Betrek bewoners bij hun wijk door het stimuleren van ondernemers en het intensiveren van de regie in de wijken