Sporten

Sporten

Sport en dus  ook sportverenigingen zijn ontzettend belangrijk voor schiedam en de Schiedammers. Deze dragen bij aan de duurzame samenleving. Sport verbroedert en sport draagt bij aan gezondheid van mensen. Het is  dan ook belangrijk dat de gemeente sporters en verenigingen goed faciliteert. Sportvelden, en zalen maar ook andere ruimtes waar gesport kan worden moeten op orde zijn. Verenigingen moeten hun identiteit kunnen waarborgen binnen verenigingsgebouwen.

Progressief Schiedam was geen voorstander van de wijze waarop de nieuwe sportparken gevormd zijn. Het tunneldak A4 mocht van ons een natuurpark worden! Twee goede sportparken in Schiedam waren voor ons voldoende. Nu het is zoals het is moeten we het zo goed mogelijk invullen met zo veel mogelijk zeggenschap van de afzonderlijke sportverenigingen.

De sportverenigingen die noodgedwongen moesten verhuizen verdienen een gelijkwaardige nieuwe accommodatie. Samen met hen gaan we in gesprek over hoe naar verdere duurzaamheid te gaan. De parkeerplaatsen staan nog regelmatig vol met auto’s van sporters die “thuis spelen’. wij vragen verenigingen hun leden te stimuleren om, als zij gaan sporten de auto thuis te laten. Parkeren bij de sportvelden is dan voor de bezoekende club. Enne… roken hoort natuurlijk niet bij sportverenigingen.

Maar sporten kan overal in de stad. In veel buurten zijn ruimtes waar sporten mogelijk is; waaronder buitenruimtes. Van recreatief bewegen tot dammen, schaken en bridge, al deze sporten zijn belangrijk en verdienen aandacht. De wethouder sport moet er voor alle sportverenigingen zijn.