Stefan Bergman

Mijn naam is Stefan Bergman, 27 jaar, en ook deze keer ben ik weer kandidaat raadslid voor Progressief Schiedam.

Ik wil mij inzetten voor een vooruitstrevende stad, een Schiedam dat echt klaar is voor de toekomst! Om dit te bereiken is er een combinatie van investeringen en lef nodig. Een Schiedam dat de samenwerking met het bedrijfsleven zoekt op het gebied van innovatie. Waar we voorop lopen bij het aanmoedigen van vormen van duurzame energiebronnen. Een stad die goed bereikbaar is met diverse vormen van vervoer en waar de interne mobiliteit top geregeld is.
Een stad waar ondernemers de vrijheid krijgen om te innoveren. En een stad waar mensen zich veilig voelen om te zijn wie zij willen zijn en te gaan en staan waar zij willen.
Daar wil ik mij voor inzetten!

Na mijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ben ik gaan werken als Management trainee bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Gedurende mijn studie heb ik mij op verschillende niveaus bezig gehouden met politiek. En ik blijf het geweldig vinden!

In m’n vrije tijd geniet ik erg van voetbal, hardlopen en muziek.
Ik heb in verschillende steden gewoond, van Rotterdam en Istanbul tot aan Kopenhagen, maar Schiedam blijft toch echt een bijzondere stad. De trots die ik voor deze stad heb wil ik graag in de gemeenteraad tot uiting laten komen.

Schiedam is een stad met een prachtige binnenstad en een grote diversiteit aan inwoners. Laten we dit in ons voordeel gebruiken en samen voor de stad van de toekomst gaan!