Frans Hamerslag en John Maris

Frans en John: Een ijzersterk duo!
Frans Hamerslag en John Maris zaten de afgelopen 4 jaar namens Progressief Schiedam in de gemeenteraad en hebben samen resultaten bereikt waar we trots op zijn. Dit was mogelijk, omdat zij elkaar op dossiers en kennis perfect aanvullen. Samen vormden zij een fractie in uitstekende balans. Zij staan samen garant voor 22 jaar politieke ervaring binnen de gemeente Schiedam.

Frans Hamerslag
Frans is getrouwd, heeft 3 kinderen en woont in Groenoord. Hij werkt al bijna 30 jaar in de zorg en is nu werkzaam als HR adviseur en loopbaancoach bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.  Hiernaast deed Frans binnen verschillende verenigingen vrijwilligerswerk. Als kind wilde hij graag bij de water- of motorpolitie. Bij de politie is het nooit geworden, zijn motor heeft hij -in het kader van duurzaamheid- na 30 jaar ingeruild voor een elektrische fiets, een speed pedelec.

Frans is fractievoorzitter van Progressief Schiedam in de gemeenteraad sinds de oprichting van de partij. Frans is `verbindend` binnen de raad. Dat wil zeggen dat hij zoekt naar overeenkomsten voor samenwerking met andere fracties.Hij  houdt zich vooral bezig met duurzaamheid, milieuzaken, zorg, sport, wonen armoedebeleid en mobiliteit.

John Maris
John is getrouwd, heeft 2 kinderen, 1 kleinkind en woont in de Gorzen. Hij is sinds 1988 werkzaam als zelfstandig ondernemer in de ICT. Velen kennen hem via de winkel die hij runde tot eind 2012 in de Groenelaan. Hij is na de oprichting van Progressief Schiedam voorzitter geweest van het bestuur. Sinds 2014 zit John namens de partij in de gemeenteraad. Hij  heeft het naast zijn werk en raadswerk vooral naar zijn zin als hij bezig is met zijn gitaar, zijn vrijwilligerswerk bij Volkstuinvereniging Vijf Sluizen of als hij zich inzet voor goede doelen in Gambia.

Omdat Frans verbindend is en naar overeenkomsten zoekt, krijgt John alle ruimte de confrontatie aan te gaan en op zoek te gaan naar de verschillen. Bij samenwerking moet je tenslotte ook weten waar de verschillen liggen. John houdt zich vooral bezig met de gemeentelijke financiën en met de meer zakelijke dossiers als de Algemene plaatselijke verordening, horeca , grondexploitaties, gebiedsontwikkeling, winkels, ondernemers, de jaarrekening en de begroting.

Omdat het altijd beter kan
Frans en John willen samen nog zeker 4 jaar door namens Progressief Schiedam. Wenselijk zou het zijn als de fractie na de komende verkiezingen groter is. Met meer raadsleden in een fractie zijn de dossiers nog beter te verdelen, waardoor  meer verdieping mogelijk wordt.  Een grotere fractie van Progressief Schiedam is goed voor Schiedam !