Bestuur

Cari Derichs

Bestuursvoorzitter Cari Derichs staat voor veiligheid, saamhorigheid en een goede onderlinge sfeer. Daarom wil ze ook meer mensen leren kennen in de wijk Schiedam-West, waar ze sinds 2010 woont met man en jongste kind en waar ze zich erg prettig voelt. Cari: “Ik gun iedere Schiedammer een fijne en veilige leefomgeving om in thuis te komen. West is een mooie afspiegeling van de maatschappij, een gemoedelijke wijk waar ik me snel thuis voelde. Eigenlijk net als Progressief Schiedam! PS is een partij waar ik me bij thuis voel en waar ik me voor in wil zetten. In het verhaal van PS herken ik mijn eigen verhaal. Hoe veilig een wijk is en hoe de sfeer er is hangt af van de mensen, maar zeker ook van het onderhoud van buitenruimte en woningen. Zaken waar ik me graag voor inzet. Door de samenwerking op te zoeken met andere organisaties, bijvoorbeeld de sociale werkgroep die met name kijkt naar het armoedebeleid en wat hierin nog verbeterd kan worden, probeer ik signalen vanuit de stad op te vangen en deze bespreekbaar te maken”.

 

Stefan Bergman

Bestuurskundestudent en secretaris bij PS Stefan Bergman is door zijn studie geïnteresseerd geraakt in de politiek. Volgens hem heeft iedereen met politiek te maken: “Het gaat iedereen aan!” Hij is in Schiedam geboren en heeft altijd in Groenoord gewoond. Stefan: “Groenoord is compleet anders dan de andere wijken in Schiedam. De wijk ontwikkelt zich de laatste jaren snel, er is zichtbaar vooruitgang.” Stefan speelt in een band, waardoor hij ook in contact komt met lokale horecaondernemers en cultureel geïnteresseerde inwoners van de stad. Hij vindt dat er vaker evenementen mogen zijn in Schiedam en dat ze grootser mogen worden aangepakt: “Een levendige, vooruitstrevende stad met mooie culturele ambities, dat is het Schiedam waar ik van droom.”

 

Ivo van der Velde

Penningmeester bij PS Ivo van der Velde is geboren in Schiedam en merkt de laatste jaren zelf hoe moeilijk het is voor jongeren om een geschikte woning te vinden. “Een goede wooncarrière moet mogelijk
zijn. Van starters en studenten tot ouderen, voor elk wat wils. Op die manier blijft de diversiteit,
die Schiedam zo bijzonder maakt, behouden.” Ivo vindt ook dat de stad zich meer mag laten zien als het gaat om het rijke culturele leven: “De door de gemeente gesubsidieerde theaters en musea mogen wel wat meer ambitie tentoonspreiden…”

 

Jan van de Geest

Schiedam is volgens algemeen bestuurslid Jan van de Geest  “een prettige stad om te wonen, ondanks haar vele gebreken.” De oude binnenstad, met uitzondering van een deel van de Hoogstraat, vindt hij mooi en vaak gezellig. Jan: “Op veel plekken, zeker ook in mijn wijk Oost, zou het best wat schoner mogen zijn. Meer en betere hondenuitlaatplekken, meer wonen op de Hoogstraat en een parkeergarage op de plek van de oude brandweerkazerne.” Jan woont al 35 jaar in Oost en verveelt zich nooit, ook al is hij gepensioneerd gezinsvoogd. Naast zijn bestuurslidmaatschap bij PS is Jan actief in de wijk. Hij is lid van de regiegroep Oost, trouw bezoeker van het wijkoverleg en hij zet zich in als mantelzorger. “Het liefst doe ik helemaal niets, maar het komt er maar niet van!”