Bestuur

Cari Derichs

Bestuursvoorzitter Cari Derichs staat voor veiligheid, saamhorigheid en een goede onderlinge sfeer. Daarom wil ze ook meer mensen leren kennen in de wijk Schiedam-West, waar ze sinds 2010 woont met man en jongste kind en waar ze zich erg prettig voelt. Cari: “Ik gun iedere Schiedammer een fijne en veilige leefomgeving om in thuis te komen. West is een mooie afspiegeling van de maatschappij, een gemoedelijke wijk waar ik me snel thuis voelde. Eigenlijk net als Progressief Schiedam! PS is een partij waar ik me bij thuis voel en waar ik me voor in wil zetten. In het verhaal van PS herken ik mijn eigen verhaal. Hoe veilig een wijk is en hoe de sfeer er is hangt af van de mensen, maar zeker ook van het onderhoud van buitenruimte en woningen. Zaken waar ik me graag voor inzet. Door de samenwerking op te zoeken met andere organisaties, bijvoorbeeld de sociale werkgroep die met name kijkt naar het armoedebeleid en wat hierin nog verbeterd kan worden, probeer ik signalen vanuit de stad op te vangen en deze bespreekbaar te maken”.

 

Andrea Hoogstraaten

Secretaris bij PS is Andrea Hoogstraaten. Andrea woont nu ruim 4 jaar met veel plezier in de historische centrum van Schiedam, een stad die veel aan kunst en cultuur doet. In de korte tijd dat zij in Schiedam woont heeft zij contact gelegd met veel mensen uit de culturele sector. In het dagelijks leven doet ze vrijwilligerswerk bij diverse culturele instellingen, zoals Ruimte in Beweging en de Stokerij. “Mijn politieke aandacht gaat uit om Schiedammers blijvend te interesseren voor de kunst en cultuur die onze mooie stad biedt.”

 

Ingrid Coenradie-Maris

Fractie medewerkster en penningmeester van PS is Ingrid. Ze is geboren in Vlaardingen en woont sinds 1990 in de Gorzen. Ingrid is getrouwd en heeft twee kinderen en inmiddels een kleindochter. Ingrid werd in 2008 al gemeenteraadslid en stond aan de wieg van PS. Ingrid: “Binnen PS hoeven we geen rekening te houden met een landelijke politieke partij en kunnen we direct inspelen op dat wat echt belangrijk is voor onze eigen stad Schiedam!” Ingrid heeft in het bijzonder belangstelling voor dierenwelzijn. Ingrid: “Dieren worden vaak vergeten terwijl zij voor veel mensen van essentieel belang zijn in het dagelijkse leven!” Daarnaast is zij sterk geïnteresseerd in jongeren, ouderen en cultuur. Ingrids grote hobby is zingen. Zij doet dit al geruime tijd in haar eigen band. Regelmatig staat ze met haar band op een podium in Schiedam of omstreken.